Rólunk

Autentico Vintage - egy magas minőséget képviselő valódi krétafesték, amit arra terveztünk, hogy kedvenc bútoraidnak egy új életet kölcsönözhess. Ez a lágy festék a kreatív technikák számára is tökéletes felületet alkot. Színének mélysége és matt felszíne révén kiválóan alkalmas felületi hibák eltüntetésére. Környezetbarát, bababarát, megfelel az EN71-3 szabványnak.


Ez a lágy festék a kreatív technikák számára is tökéletes felületet alkot. Színének mélysége és matt felszíne révén kiválóan alkalmas felületi hibák eltüntetésére. Környezetbarát, bababarát, megfelel az EN71-3 szabványnak.

Alkalmazás
Beltéri bútorok, Kreatív technikák

Környezetvédelmi információk
A termék VOC tartalma kevesebb, mint 9 g /l, míg az EU által erre a terméktípusra elvárt szint 30 g/l maximálisan. Az Autentico Festék kizárólag magas minőségű, alacsony szagterheléssel járó és környezetbarát összetevőket tartalmaz. A gyártási technológiánk teljesen selejtmentes, és minden festék típus fejlesztésének legfontosabb célja a felhasználó egészségének teljes körű védelme mellett elérhető maximális teljesítmény. Gyermekbarát jellegét az EN71-3 tanúsítvány szavatolja.

Javasolt felhasználás
Alkalmazható fa, műanyag, fém, üveg és más előkészített felületeken

Színválaszték
150 tagú színpalettánkból választhatsz, a mély, gazdag, autentikus Autentico színekből természetesen további egyedi árnyalatokat alkothatsz!

Korlátozások
Az Autentico termékek magas páratartalom esetén, 10 Celsius fok alatt vagy 30 Celsius fok felett nem alkalmazhatók.

Fedési mutató
8 és 13 négyzetméter közötti felületet képes lefedni a felület jellegétől függően.

Előkészítés
ÚJ/FESTETLEN FELÜLET: Bizonyosodj meg arról, hogy a felület száraz, tiszta, szilárd és portól, sártól, agyagtól, egyéb szennyeződésektől mentes! Ajánljuk az Omniclean-nel történő tisztítást!
KORÁBBAN FESTETT ÉS EGYÉB FELÜLETEK: Bizonyosodj meg arról, hogy a felület száraz, tiszta, szilárd és portól, sártól, agyagtól, egyéb szennyeződésektől mentes, az ilyen felületeket egyből kezelheted. Ha fényes felületet, vagy műanyagot festesz, csiszold meg, hogy a fényes felső réteget eltávolítva egy jól tapadó felület jöjjön létre. Fémfelületen alkalmazva használj valamilyen rozsdagátló hatású alapozót. Az Autentico Primert olyan esetben érdemes alapozóként használni az Autentico Vintage-hez. amikor csersav (tannin) tartalmú fával dolgozunk (pl. tölgy, fenyő, mahagóni, stb.), mivel a csersav képes átvérezni tönkre téve a felület egységes színhatását.

Javasolt módszerek
Használat előtt keverd össze alaposan! Alkalmazd két rétegben (szükség szerint ettől eltérve) ecsettel, festékszóróval vagy közepes méretű hengerrel. A felület 30 perc alatt szárad. Hagyd legalább egy órán keresztül száradni a rétegek között! (A száradási idő hőmérséklettől függően változik)

Tárolás
Száraz, hűvös és fagymentes helyen tartandó.

Csomagolás
Az Autentico Vintage elérhető 125 ml, 500ml, 1l és 2,5l kiszerelésben.

Figyelmeztetés
Kerüld a szemmel történő érintkezést, ilyen esetben azonnal mosd ki bő vízzel.

Kiegészítő termék
Autentico Primer - olyan esetben érdemes alapozóként használni az Autentico Vintage-hez. amikor csersav (tannin) tartalmú fával dolgozunk (pl. tölgy, fenyő, mahagóni, stb.), mivel a csersav képes átvérezni tönkre téve a felület egységes színhatását